Předjaří v divadle

Konec měsíce února v našem divadle bude patřit dalšímu představení Jarního předplatného – hudební performaci na motivy Dantova Pekla – Inferno aneb Konec legrace v podání souborů Stodola Jiříkovice a Dostavník Přerov; a další repríze komedie domácího souboru Jezinky a bezinky.

Březnový program divadla zahájí Divadlo Devítka Ostrava černou komedií Aldo Nikolaje Pětkrát do černého aneb Život je jen náhoda. Čtyři skvělé monology a jeden dialog ( Sůl a tabák; Houbový šašlik; Voda a mýdlo; Solidarita; 20 let, 5 měsíců, 27 dní) tvoří představení, jehož hrdinové se dostávají do absurdních situací, jejichž pojítkem jsou dvě sestry –  život a smrt. S příběhem Solidarita soubor zvítězil na národní přehlídce monologů a dialogů.

Hlavní událostí domácího divadelního souboru bude premiéra historické komedie Počestné paní aneb Mistr ostrého meče. Výpravná hra ve velkém obsazení o počestnosti stavem snížených a nectnostech stavem výše postavených jistě získá své příznivce.

V závěru měsíce  uvede Divadlo Tramtarie Olomouc pohádku Princ Bajaja,která patří do předplatitelské řady Rodiče s dětmi do divadla.

Dospělí si v posledním březnovém víkendu jistě přijdou na své u komedie Deskový statek v podání DS Vicena Ústí nad Orlicí. Václav Štech umístil děj své komedie do Prahy jubilejního roku 1908, kdy císař František Josef I. slavil šedesáté výročí vlády a České země byly součástí Habsburské říše. Naše dějiny od té doby zažily nejeden neuvěřitelný kotrmelec, nejednu změnu společenského řádu a zřízení. Avšak intriky a nekalé praktiky všeho druhu v boji o politickou moc nezaznamenaly větší proměnu ani po sto deseti letech. A tak bude mít divák možnost sledovat v dobových kulisách hru zcela aktuální…

0