JARNÍ PŘEDPLATNÉ

Jarní předplatné bude v prodeji od 25. října do 6. prosince 2024. Cena předplatného je 800 Kč.

18. 1. 2025 – Divadlo Máj Praha

Johannes Urzidil

Mařka

Na počátku 2. světové války utíkají manželé, on křesťan, ona židovka, před nacismem, služce Mařce dávají do ruky deset tisíc a na starost byt s veškerým zařízením. Mařka si pozve jako společnici sestru Jožku a holky si začnou užívat života, mimo jiné ve společnosti německých vojáků. Následky na sebe nenechají dlouho čekat…
Dramatizace Jaroslava Kodeše podle povídky Johannese Urzidila z roku 1968 – Poslední zvonění.

Začátek v 19:30. Délka představení 95 minut bez přestávky.

15. 2. 2025 – Rádobydivadlo Klapý

Marcin Szczygielski

Skořápka

Romantická komedie o setkání zakřiknuté knihovnice a sebejisté zlatokopky. Dvě ženy, dva různé světy.  Inscenace je postavena na vyhroceném charakteru dvou postav, kdy vášeň, sny a odvaha prožít život naplno hrají hlavní roli. Inscenace je vhodná do komornějších divadel.

Začátek v 19:30. Délka představení 95 minut bez přestávky.

15. 3. 2025 – Divadlo Duha Polná

Karel Čapek

Jak se dělá divadlo

Před více než osmdesáti lety napsal Karel Čapek útlou knížku „Jak se dělá divadlo“. Od té doby uplynulo už mnoho vody, změnilo se divadlo i společnost, ale jedno zůstává. Duch a poezie divadelního zákulisí a láska herců k divadlu. Karel Čapek o tom dovedl rozkošně psát, protože divadlo miloval. Naší dramatizací chceme ukázat Čapka jako spisovatele humoristu, a nejen autora velkých dramat.                      

Komedie s prvky grotesky a černého humoru, drsného i laskavého, proložená známými písněmi slavných autorů. Jde o divadlo na divadle inspirované dílem geniálního autora.

Začátek v 19:30. Délka představení 60 minut bez přestávky.

12. 4. 2025 – Divadelní soubor Slavkov u Brna

Alois a Vilém Mrštíkové

Maryša

Budeme vám vyprávět příběh mladé dívky, která se ocitá v pasti mezi láskou a společenskými konvencemi. Budeme vyprávět o lidských charakterech, pravdě, lásce, o naší minulosti a také současnosti. Maryša je totiž věčné téma, ke kterému se můžeme stále obracet, klenot divadelní tvorby, který stojí za to vyprávět znovu a znovu, tentokráte doprovázený písničkami ze Slavkovska.

Začátek v 19:30. Délka představení 115 minut s přestávkou.

17. 5. 2025 – Divadelní soubor Kroměříž

Na motivy hry Mika Bartletta Smluvní vztahy

(Ne)korektní pravidla

Jsou války, které se vedou na bitevních polích. A jsou války, které se vedou za kancelářským stolem, u kávy a s věčným úsměvem na tváři. Po obou zůstávají mrtví a ranění. Do podobné situace jako Emma se může jednou v zaměstnání dostat každý a je jen na něm, jak se k problému postaví…

Začátek v 19:30. Délka představení 75 minut bez přestávky.