Předjaří v divadle

Předjaří v divadle bude ve znamení komedií. Muzikál Sugar aneb Někdo to rád horké podle jednoho z nejslavnějších filmů o dvou muzikantech na útěku, rozkošné dívce Sugar, milionářích a gangsterech, odehrávající se na konci 20. let minulého století, uvede divadelní soubor Vlastenecká omladina z Vídně. Tento soubor v Boleradicích velmi oblíbený nabídne tuto skvělou inscenaci divákům hned čtyřikrát.

Neméně oblíbeným souborem je Ořechovské divadlo, které pod režijní taktovkou Vlastimila Pešky uvede hudební komedii Žebrácká opereta. V Žebrácké operetě jsou použity známé operetní a muzikálové hity dvacátých až šedesátých let minulého století. Např. České vlastenky, Bramborová placka, Já se dnes dopoledne žením, Noční motýl a samozřejmě nesmí chybět světově proslulá píseň Žralok zuby, má jak nože! Nebyl by to však Vlastimil Peška, kdyby i Žebráckou operetu neopepřil svým specifickým humorem.

Hustopečský Divadelní soubor FOOR se představí komedií Jeppe z vršku v režii Jiřího Merlíčka. Tuto hru napsal dánský dramatik Ludvig Holberg a je to jeho divácky nejoblíbenější dílo. Vypráví o tom, co udělá krutý žert urozených pánů s životem dobráka Jeppa.

Jak to může dopadnout, když se v jednom domě sejdou prezident Roosevelt, masový vrah a staromládenecký divadelní kritik? A kam až může dojít dobrosrdečnost a pohostinnost dvou starších svobodných sester, když se jim jejich činy vymknou kontrole?
Pokud chcete znát odpovědi, přijďte do našeho divadla na bláznivou retro komedii Jezinky a bezinky aneb Arsenik a staré tety, kterou místní soubor obohatí program divadla. Režisérem kusu je Jiří Brabec.

V programu divadla nezapomínáme ani na děti. Divadelní soubor E. Vojana z Brněnce pro ně přiveze půvabný příběh Skřítkosnění. Pohádka je napsána na motivy knihy Markéty Vydrové. Skřítek Šalvěj je malý rozumbrada, jenž neposedí ani ve svých snech. V nich se toulá na křídlech „dřímacího větru“ po všech možných koutech světa.

0