Program 24. divadelní přehlídky JARNÍ SEŠLOST

Od 4. do 12. května probíhá již 24. ročník divadelní přehlídky, jejíchž prvních dvanáct ročníků proběhlo na podzim, a ten letošní je dvanáctý jarní. Ve čtyřech dnech nabízíme divadelní klasiku v podání předních amatérských divadelních souborů z Moravy i Čech.

Cimrman v říši hudby – Cimrman Revival Civice

pátek 4. 5. v 19,30 hod.

Divadelní hra z repertoáru Divadla Járy Cimrmana. Autory jsou Zdeněk Svěrák a Ladislav Smoljak, hudbu k opeře „Úspěch českého inženýra v Indii“, jež tvoří druhou část představení, složil Jan Klusák. Jako spoluautor je uváděn rovněž velký český vynálezce, filosof a dramatik Jára Cimrman.

Nevěsta k pohledání – DS Vojan Libice nad Cidlinou

sobota 5. 5. v 19,30 hod.

Komedii na motivy francouzských frašek napsal a režíroval principál souboru Jaroslav Vondruška. Mladý, ne příliš úspěšný, malíř Charles je manipulován svojí milenkou do výhodné svatby s „nevěstou k pohledání“. Pronajme si byt a objedná si v agentuře reprezentativní obsluhující personál k očekávané návštěvě bohaté rodiny. Dostaví se ale prostá venkovská dívka. Svojí bezelstnou, a trochu naivní, povahou začíná „otvírat oči“ svému pánovi. Změní on názor na svou milenku a na bohatou nevěstu? Které z dívek dá přednost? A tak se Charles postupně dostává do kolotoče bláznivých situací, jak už to v komedii bývá…

Hurvínkova dobrodružství – DS Kroměříž

neděle 6. 5. v 15,00 hod.

Kdo by neznal malého rošťáka Hurvínka? V naší pohádce se vydá na výlet. Nebude chybět ani pan Spejbl, Žeryk a kamarádka Mánička s bábinkou. S kým se setkají a jaké dobrodružství je čeká, na to vám odpoví pohádka plná napětí, nečekaných situací a písniček.

Sen noci svatojánské – DS Jiráskova divadla Hronov

sobota 12. 5. v 19,30 hod.

Sen noci svatojánské patří nesporně mezi nejkrásnější a diváky nejoblíbenější Shakespearovy komedie. Tento kouzelný příběh by se nejspíš nikdy nestal, nebýt jedné čarovné noci, která všechny bytosti pojí, rozděluje a znovu svádí dohromady. Dva páry poblázněných milenců, král Théseus a krásná Hippolyta, král s královnou elfů, všudypřítomný Puk nebo skupinka řemeslníků, kteří musí přes noc secvičit „krutěkrvavou komedii k pláči“ o osudové lásce. Ti všichni se stávají součástí magické letní noci, během níž je vše dovoleno a stát se může cokoliv… Snová hra se šťastným koncem, plná kouzelné atmosféry, ve které se skutečně budete cítit jako v pohádce.

Vstupenky na uvedená představení je možné zakoupit v pokladně divadla každý pátek od 18 do 19 hodin. Úplný program divadla najdete  v sekci Program & Rezervace

0