Od Louky zelené až do Betléma

Vážení diváci a příznivci divadelního dění v Boleradicích.

Dovolujeme si vám poslat námět pro zkrácení dlouhých podzimních a zimních večerů. Je jím program našeho divadla, který pamatuje na děti i dospělé. Budeme rádi, pokud si z něho vyberete a potěšíte se některou z našich her v předvánočním čase.

Naše nabídka obsahuje rozmarnou operetku (či hru se zpěvy) Na tý louce zelený, která potěší milovníky „filmů pro pamětníky“, dále první představení předplatného Rodiče s dětmi do divadla – Z pohádky do pohádky pro děti od 6 let.

Jednota Orel pořádá přehlídku her pro děti. Zúčastní se jí domácí soubor s hudební rodinnou pohádkou Princové jsou na draka (soubor má za sebou úspěšnou účast na národní přehlídce Popelka Rakovník), ochotnický soubor z Morkůvek uvede pohádku Strašidlo o nesmyslnosti zla, utkají se v ní čarovné síly s lidským rozumem, který zvítězí. Závěrečným představením přehlídky bude pohádka Líný Kuba, holé neštěstí v podání Karasova divadla z Tišnova.

Advent zahájíme premiérou vánoční hry Cesta do Betléma. V režii Jiřího Brabce naši herci zahrají imaginární příběh dvou současníků, Davida a jeho vnučky Martiny, kteří jdou cestou časem zpět –  od hory Golgota v Jeruzalémě, kde byl ukřižován Ježíš Kristus, až do Betléma, k jeho narození.
Celý příběh je provázen hudbou a písněmi s náboženskou tematikou a doplněn obrazy, které jsou promítány na pozadí jeviště.

Těsně před Vánocemi přivítáme v našem divadle Folklórní soubor Jánošíček, který uvede taneční představení Farby Slovenska za doprovodu cimbálové muziky.

0