Květnová pozvánka do divadla

Měsíc květen bude v našem divadle posledním v této divadelní sezóně. Programově bude opět pestrý.

Domácí soubor uvede obě inscenace, které má na repertoáru pro dospělé diváky. V sobotu 11. května to bude operetka Járy Beneše Na tý louce zelený.  Šlágry jako „Co by bylo do myslivce“, „Venoušku, Venoušku, to se dělá“, „Na tý louce zelený roste babyka“, „Já bych chtěl mít tvé foto“ a další známé melodie, jsou vtipně začleněné do příběhu o tom, co se stane, když si nová majitelka zděděného panství Alena Skalická pozve ke spolupráci potrhlého docenta zemědělských věd Bulfínka a zamiluje se přitom do svého zaměstnance, lesního inženýra Jiřího Miláčka.

V neděli 12. května nabízíme komedii z divadelního prostředí Dámská šatna. Podle zkušeností autora je dámská šatna tou nejdůležitější místností v divadle. V dámské šatně se totiž řeší vše podstatné i nepodstatné: od poměrů v divadle přes zákony hereckého řemesla až po soukromý život. V Goldflamově hře můžete do jedné takové dámské šatny zavítat a prožít se čtyřmi regionálními umělkyněmi nervózní období čekání na obsazení, vzrušující premiéry i každodenní rutinu repríz, ale především jejich na jednu stranu obyčejné, ovšem na druhou stranu zcela neobyčejné životy.

V následujícím víkendu 18. a 19. května proběhnou poslední představení obou předplatitelských řad (Jarní předplatné a Rodiče s dětmi do divadla). V sobotu to bude Divadlo bez zvířat v podání DS Svatopluk Hodonín. Uvidíme šest rozmarných, a tak trochu absurdních hříček. Chvála životních kotrmelců a lidsky groteskních chvil v běžných situacích, obyčejných setkáních, ale zato s podivnými obraty a překvapivými zvraty.

V neděli Kocour v botách Divadelního studia „V“ Brno jistě potěší malé diváky. Uvidí, jak se na svých cestách setkal s duchem, jak se vypořádal s obrem, a budou svědky velkolepého rytířského souboje.

V sobotu 25. května si místní divadelníci spolu s Orlem Boleradice připomenou 20. výročí působení v dostavěné a rekonstruované budově divadla, která byla otevřena v červnu 2004. V klubovně divadla bude výstava k této příležitosti a  DS bratří Mrštíků uvede představení Dámská šatna.

Srdečně všechny zveme!

0